Vattenskärning av drinkpinnar
Vattenskärning av drinkpinnar

Denna vecka har Vislanda Vattenskärnings team skapat originella drinkpinnar med olika motiv genom vattenskärning. Det är ett kreativt exempel på hur vattenskärning kan användas för att skapa unika produkter.

Skuret i veckan
Skuret i veckan

Vecka 47 börjar nu lida mot sitt slut, och vi ser tillbaka på en otroligt händelserik vecka fylld med varierande ordrar som vattenskurits. Under de senaste dagarna har teamet på Vislanda Vattenskärning vattenskurit en mångfald av material, inklusive 355 50mm, silikon, ACP5080, PC (Polycarbonat), rostfritt fjäderstål 4310, (POM) acetal, cellgummi, koppar, hardox 450 och aluminium – för att bara nämna några.

Veckans material
Veckans material

Denna veckan har bjudit på vattenskärning i material som glaslaminat, gips, 90 mm aluminium, 70mm syrafast, 55mm stål, PEHD1000 plast i olika tjocklekar, hardox 450, uretan, fjäderstål & koppar för att nämna några.

Vattenskärning i Corten
Vattenskärning i Corten

Vi på Vislanda Vattenskärning vill härmed dela ett av våra vattenskärningsprojekt i corteen, en skräddarsydd skylt åt en frisörsalong. För att förstärka skyltens effekt har vi integrerat en diskret belysning bakom corteenplåten. Detta tillåter skylten att skina och skapar en maffig visuell effekt som lyfter fram varje vattenskuren detalj.

Vattenskärning av meteorit
Vattenskärning av meteorit

Vi är stolta över att kunna visa att vattenskärning inte har några gränser när det gäller material. Vår teknik, som normalt används för att skära i allt från plast till metall och glas, har visat sig vara effektiv även för att bearbeta en meteorit.