Vattenskärningsteknik i Vislanda AB

Vi hjälper dig

WST är ett företag i Vislanda som arbetar med abrasiv vattenstråleskärning. Vi hjälper dig hela vägen från ritning till efterbearbetning såsom borrning, brotchning, kant-pressning, svetsning, och montage.

Med vår vattenskärningsteknik kan vi ta fram små serier eller en prototyp till låg kostnad. Vi kan skära i nästan alla material upp till 100mm tjocklek.

Med vattenstråletekniken har konstruktörer möjlighet att utforma maskinerna och detaljerna i helt nya designer till låg kostnad. Vattenskärning ger oss också möjligheter att hjälpa verktygstillverkare skapa verktyg i härdat och ohärdat stål som inte riskerar att härdas och förändras. 

Material vi arbetar med

Syrafast plåt, rostfri plåt, svartplåt, aluminiumplåt, hardoxplåt, weldoxplåt, verktygsstål härdat eller ohärdat, titan, wolfram, sten, kakel, klinkers, ohärdat glas, plast i olika kvaliteter, gummi, skumgummi, magnet, isoleringsmatrial, koppar, mässing, brons, olika kompositmaterial, plywoodskivor, golvmattor, perstorpskivor.

Kontakta oss gärna med frågor och funderingar kring vattenskärning och vad vi kan hjälpa dig med.
Skicka gärna med ritning eller prov så kan vi förbereda det i autoCAD och återkomma med offert.

Vattenskärning från WST

Vattenskärning har den stora fördelen att kunna skära i ett stort antal material och kan skära tjocka material utan värmepåverkan och skapar rena och skarpa kanter.

Vattenskärning har fler fördelar än laserskärning. Det är mer miljövänligt, ger ett finare skärsnitt, hanterar mer komplicerade former och detaljer och förändrar inte materialet.

Dessa fördelar ger en låg kostnad vid framtagning av till exempel prototyper. Mer råmaterial och mindre spill helt enkelt.